Fra bleg til “gulerød” på årets første strandtur

Jeg smiler over hele femøren. Det har været  den dejligste, smukkeste og noget så livsbekræftende dag i dag, at jeg kun kan være svært begejstret. I en tid hvor jeg ellers grubler som bar’ fanden, har jeg smidt alle store tanker væk og indsnuset de små, men bemærkelsesværdige, ting i tilværelsen.

Dagen startede med pandekager. Ja, jeg vågnede op sammen med datter kl. 8.52 (!), og tænkte “pandekager. Vi skal sgu ha’ pandekager til morgenmad, Malou og jeg!”. Som sagt, så gjort, og jeg behøver vel næppe at fortælle, hvor glad min datter blev. Især da hun fik lov til at slå æg ud i skålen – som hun dagen forinden selv havde været med til at hente i hønsegården hjemme hos min veninde. Større blev det ikke. Det skulle da lige være, at hendes mor bed sig i tungen, hver gang der blev langet en ny teskefuld sukker hen på hendes tallerken. I dag skulle være weekend med stort W!

Der blev pakket til den aftalte strandtur med Malous Tante S, og afkom fik helt selv lov til at vælge outfit, sommerhat og (Frost-)håndklæde. Oveni hatten var der et helt nyt sæt med spand, skovl og diverse på loftet, som også røg med i strandtasken. Heldigvis havde vi så travlt med at komme afsted til tiden, at jeg glemte alt om min forfængelighed. Jeg trak automatisk i den gamle bikini, den nærmeste sommerkjole og kom ud af døren helt uden makeup. Ikke engang et lyntjek i spejlet inden jeg smækkede døren bag mig, blev det til.

Istedet for at få en krise over det efterfølgende, valgte jeg at bruge situationen positivt. Som regel er jeg så hæmmet, at jeg først delvist vænner mig til at gå i sommertøj, når vi nærmer os august måned. I år har jeg lavet en aftale med mig selv om, at det skal være anderledes. Jeg gider simpelthen ikke at bruge kræfter, energi og masser af soltimer på at diskutere med mig selv om, hvad jeg kan “tillade” mig at gå i, og hvad jeg ikke kan – for efterfølgende at trække i noget alt for varmt og tildækket. HELL NO! I dag kom jeg således godt fra start!

På stranden trak jeg kjolen over hovedet, og blottede min blege hud, næsten uden at tænke over det. Det var simpelthen så befriende…! Og det er det, mor-rollen (også) kan. Ændre fokus. Helt ærligt, så var jeg røvligeglad med, hvad andre eventuelt måtte tænke, og det eneste jeg bekymrede mig om, var, hvor vidt Malou var dækket nok ind med solcreme. Liiige akkurat på den front burde jeg nok have skænket mig selv en tanke, for på helt klassisk “jeg har på årets første solbadningsdag fuldstændig glemt, hvor sindssyge solens stråler er”-vis kom jeg hjem med en grillet ryg! Så grillet, at Malou satte spørgsmålstegn ved min kulør… Da vi kom hjem, åd jeg resterne af en pose med gulerodsstænger, som vi havde haft med på turen. Lidt efter, da Malou tilfældigvis fik øje på min bare ryg, der blev luftet, stoppede hun op og spurgte (med et lettere skræmt udtryk i ansigtet): “Mor… Er det gulerødderne, der har givet dig den farve???”. Her kunne jeg jo så delvist trøste hende med, at det var det ikke, og delvist skræmme hende med, at det var solen. Og herefter kom så den lange svada om vigtigheden i at bruge solcreme. Tjek!

Dagen blev afsluttet i gården med Malou, Tante S, (verdens bedste hjemmelavede) iskaffe og hvidvin on the side. Jeg kan ikke bede om mere. Det skulle da lige være en ekstra lang arm til at smøre Aloe Vera på bagsiden af min krop…

❤️

 

27. maj 2017
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Stefanie

    Åhh det lyder som en helt utrolig dejlig dag❤️ Trods gullerodsryg? Jeg synes det er en god ide, ikke at tænke så meget på hvad du “kan tillade dig” for du kan tillade dig lige præcis det du vil. Din krop er din og den skal du elske❤️ Den har givet dig det mest fantastiske i livet og det er da værd at huske på. Fokus på alt det gode????

    28. maj 2017 at 6:40
  • Leave a Reply

    You may also like