Da jeg var til middag hos Hendes Majestæt Dronningen…

Netop vågnet. Med tilstoppet snude og Sahara i min mund, grus i øjnene og radbrækket i det meste af overkroppen, fordi barnet har ligget ved min side i nat, og med sine vilde kropsbevægelser har tvunget mig ud på kanten af den 180 cm brede seng. Men det er lige meget…. For jeg har været til middag hos dronningen i nat! 

Jeg kender ikke anledningen, og jeg har ingen idé om, hvorfor jeg var inviteret. Eller hvad vi fik at spise (lidt nederen faktisk). Jeg husker ikke engang en tøjkrise eller hvad for noget tøj jeg troppede op i. Men jeg var med. 

Hvad jeg husker, er, at vi i hvert fald ikke var i de royale gemakker på Amalienborg, men nærmere noget, der mindede om en fornem spejderhytte. Faktisk kunne det have været en konfirmationsfest tilsat sølvbestik og smukt porcelæn, fine bordmanérer og så dronningen. Hun har sikkert haft hele familien med, men de har åbenbart ikke været nævneværdige i drømmen. Jo, Mary… Men ikke i detaljer. 

Bordene var sat som en hestesko. Dronningen sad til højbords i midten, og så skulle man jo tro, at jeg sad ude i en af enderne. Nix! I midten af hesteskoen var der nemlig sat et langbord op, og her sad jeg 1/3 nede, to til tre pladser fra dronningen. Ved børnebordet…! På den ene side havde jeg en lille pige i højstol, der på egen (svinende) hånd spiste ske-mad, og på den anden side sad en ung bumset og meget genert herre, vis stemme var gået i overgang. Han havde et voluminøst mørkeblåt tørklæde på med flæser – måske for at dække et voksende adamsæble. 

Jeg var mega nervøs for at sige eller gøre noget, der var helt forkert, til trods for at dronningen tog det ned til et nogenlunde afslappet niveau, som hun er kendt for. Alligevel kom jeg til at sidde og rode ved noget hårdt plastik ved bordet, som jeg fik smuldret i mange, mange stykker. I ved, der hvor jeg ellers ville have bidt mine negle eller taget en fidget spinner op af lommen. Hendes majestæt dronningen bemærkede det også og smed en sarkastisk kommentar, smilende, i alles påhør, så jeg døde lidt af skam indvendig. Og så sad jeg ellers der og smilede nervøst tilbage fra børnebordet. 

Følelserne er dem, jeg husker bedst fra drømmen. Akavethed, kejtethed, nervøsitet, ydmygelse og mindreværdskomplekser. Det kan vi selvfølgelig godt tolke ud fra, men det banebrydende i drømmen var, at da vi rejste os fra bordet, forlod alle de følelser mig også. En gammel bekendt dukkede op ud af det blå, og så startede festen for alvor. Altså stadig på den fornemme måde. Jeg var på rygerholdet i dagens anledning og jeg kan huske, at jeg fyrede jokes af og grinede højlydt. Og så var jeg inde at se tre forskellige porscher i en nærliggende garage… 

Her vågnede jeg. Hvad jeg skal bruge drømmen til, er egentlig underordnet, for min hjerne og underbevidsthed har tydeligvis fået det klaret og bearbejdet i løbet af natten. Men det er nu alligevel ikke så svært at finde min læring i det royale arrangement. Og så er det da de færreste, der kan prale af at have været til fest med Margrethe-pigen, så skid da hul i, at jeg sad ved det åndssvage børnebord! 

Godmorgen og god weekend, folkens! ❤️

30. juni 2017
Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Frank'Flemming Jensen

  Hvor er hun ufin altså! Det er under Dronningens værdighed at gære sig morsom på din bekostning. Nå!

  30. juni 2017 at 8:22
  • Reply Frank'Flemming Jensen

   Hun gærer i der hele taget for meget!

   30. juni 2017 at 8:23
   • Reply Trisseriet

    Enig! ?

    30. juni 2017 at 10:51

  Leave a Reply

  You may also like