Ferie med (ufrivilligt) fisketema!

Jeg har plantet mig selv i en lænestol udenfor Espresso House, forsynet mig selv med en islatte. Jeg synes, den smager underligt. Med en eftersmag af fisk! Forsøger at lade som om, det er den lækreste iskaffe, jeg har fået i hundrede år, ligesom jeg bilder mig selv alle mulige andre ting ind i øjeblikket. Jeg tænker, at hvis jeg siger det nok gange til mig selv, så bliver det sådan. Lige den med kaffen går muligvis ikke, men seriøst… Jeg øver mig gevaldigt i at tale pænt til og om mig selv. Se alting fra en positiv vinkel. Det er SÅ kliché-agtigt, men det er saftsuseme også sværere, end det lyder! Til gengæld føles det så meget bedre, når det lykkes at overbevise mig selv om nogle af de gode ting. 

Nå… Det var overhovedet ikke den drejning mit indlæg skulle tage. Jeg har to ugers helt legal ferie fra Dagpengeland. “Jamen, du har sgu da hele tiden ferie, når du ikke arbejder?!”, tænker du måske? Til det kan jeg kort svare “NEJ!”. Aldrig er mit hoved kommet på så hårdt arbejde før, som nu hvor jeg går hjemme. Spekulationer, bekymringer og indre stress fylder min stakkels hjerne, der sjældent får ro. I morgen går turen til Jylland, hvor Malou, hendes far og jeg skal være i en uges tid, og jeg går allerede og stresser over, om jeg nu kommer ned i gear og vil føle det som ferie. For uden de der daglige timer på en arbejdsplads, kan det hele hurtigt flyde sammen: De daglige pligter og familietid med jobsøgning og tanker om fremtiden. Den næste uge vil jeg dog gøre et ihærdigt forsøg på at undgå jobtanker, og jeg håber, at jeg kan lade lidt af min kontrol og struktur blive hjemme på Amagerbro. 

Det er ikke kun op ad bakke. I morges fik jeg rent faktisk et sug i maven og en lykkefølelse. Følelsen af at ferie er rundt om hjørnet (selvom jeg er i den – men det er aldrig det samme at være hjemme). Malou og jeg lavede spejlæg og croissanter til morgenmad (ja, sidstnævnte bankede vi ud af en dåse og smed i ovnen!) – fordi vi kunne. Og vi har leget restaurant. Jeg var gæst og Malou var vært i smuk prinsessekjole og med et servicegen, jeg sjældent har set i Kbh! “Velkommen til min fiskerestaurant! Hvad skulle det være? Du kan få musling, fisk med horn, venlig haj (!), krabbe og brandmand. Bare rolig, den bliver kogende, så den brænder ikke!”. Jeg bestilte en venlig haj og musling, og omend værten virkede en smule forvirret,  så blev maden friskfanget fra fiskespillet og serveret lynhurtigt – og med saftevand til. Nå ja, og midt i det hele spillede hun et stykke musik på sit keyboard. Jeg kommer helt sikkert igen! 

Bagefter tog Malou og hendes farmand i svømmehallen, og det efterlader nu mig her på kaffebar, efter at jeg har ryddet op, ledt en halv time efter nøgler (de lå i bunden af Malous dukkevogn sammen med dukker, bamser og tingeltangel), været hos guldsmeden og få fikset mit yndlingsarmbånd, købt en fødselsdagsgave til Malou og handlet ind. Nu stikker jeg hjem igen og steger nogle fiskedunser! 

God dag og god ferie! ❤️

Trisse. 

11. juli 2017
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Lone

  I lige måde og nyd rolige dage i Jylland ?

  11. juli 2017 at 16:25
 • Reply Trisseriet

  Tak, Lone! ❤️

  11. juli 2017 at 17:28
 • Leave a Reply

  You may also like