“Howdy” fra landet og fem højdepunkter fra ferien!

Klokken er 20.51. Jeg ligger ved siden af min datter, der, i stedet for at prøve at sove, forsøger at få sin fod op til sit ansigt, så hun kan lugte til den. Hun må seriøst gerne snart finde Drømmeland, så jeg ikke behøver at ligge her mere. To store glas med Aperol Spritz summer i mine tæer og forsøger at få mine tunge øjenlåg ned med nakken. Normalt ligger jeg ikke ved Malous side, indtil hun sover, men når vi er et sted, hun ikke kender godt, vil jeg gerne give hende den tryghed. 

Vi passer et idyllisk, hyggeligt hus i landlige omgivelser tæt på Ringkøbing – Ikke langt fra Vesterhavet. Det ligger i Jylland, hvis du er stået helt af geografisk (og det siger jeg skam kun, fordi jeg er fuld af forståelse)! Jeg er kommet nogenlunde ned i gear. Lad os sige ca. 60 procent, og det er faktisk mere end forventet. Der er gået omkring halvandet døgn siden vores ankomst, og jeg vil da gerne benytte lejligheden til at nævne  fem højdepunkter – af den ene og anden slags, der har fyldt i mit ophold indtil videre! 

1. Jeg er tæt på at kalde vores tur for en bondegårdsferie, for vi bor altså på landet, og vi passer adskillige dyr og ser dagligt både køer og heste. Efter blot en time på den lånte matrikel var vi i gang med begravelse og ceremoni i baghaven for en muldvarp og en høne, der hver især var afgået ved døden kort forinden. Det var tragikomisk og “lige på og hårdt” for en københavner som mig! 


2. For et år siden kunne jeg sætte endnu et flueben i min voksen-bog, da jeg endelig kom i gang med og blev færdig med at tage kørekort. Jeg bestod i øvrigt både teori og praktisk prøve i første forsøg, men jeg er intet mindre end hundeangst, når jeg sætter mig bag rattet. Derfor er der også gået 6-8 måneder siden sidst, men i går (OG i dag) tog jeg tyren ved hornene og kom ud at køre på de jyske landeveje. Havde naturligvis sørget for at tage min “køre-narko” med (mundspray med beroligende effekt fra helsebiksen, som jeg også brugte i mine køretimer og til køreprøven), og til trods for stiv nakke og rystende, svedige hænder, så er jeg stolt af mig selv. Bum! 


3. Inden vi tog herover gjorde jeg det ret klart over for alle – og mig selv – at ferietid er lig med sjustid. Sådan et lille glas eftermiddags-rosévin eller en drink under madlavningen til aften (og naturligvis ikke når jeg skal køre bil!). Starten af dette indlæg vidner om, at “I practice what I preach”. Jeg må sige, at selvom det lyder lettere alkoholisk, så er det dælme dejligt! 


4. Det der med at se sit barn folde sig ud… Malou er ikke bleg for en sjov kommentar eller en nævneværdig snak derhjemme i dagligdagen, men om muligt bemærker jeg nu endnu mere, hvor fantastisk nysgerrig, sjov og hyggelig, hun er. Det er ret fantastisk at se hendes entusiasme i de uvante omgivelser udenfor Amagerbro! 


5. Og apropos det med at bemærke… I dag har vi blandt andet været på sightseeing ved et fyrtårn, på legeplads med flittigt brugt svævebane, spist frokost på  fiskerestaurant, samlet sten på stranden, beundret de høje bølger og de vanvittig store vindmøller. Kigget ud over smukke marker og faret vild på de mindste veje. Jeg har suget det hele til mig og jeg har stadig optur over alle – små som store – oplevelser. Faktisk var der hele to gange i dag, hvor jeg kiggede på min lille familie og fik tårer i øjnene af glæde. Det er sgu da livet! 

Kram og kærlighed herfra. ❤️? 

13. juli 2017
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Lone

    ?

    13. juli 2017 at 21:18
  • Leave a Reply

    You may also like